top of page

ייעוץ זוגי לפתיחת מערכת יחסים

אתם שוקלים לפתוח את מערכת היחסים שלכם? מרגישים שמשהו צריך להשתנות, אבל עדיין לא בטוחים איך לצעוד קדימה?

פגישות הייעוץ הראשוניות איתנו מיועדות לזוגות ויחידים השוקלים לפתוח את הקשר שלהם ליחסים פתוחים. המפגשים מיועדים בפני מי שעדיין מתלבטים, שואלים שאלות ומחפשים כיוון ביחס לאפשרות של קשר פתוח.

במרחב בטוח ותומך נבחן יחד מהי משמעות הפתיחה עבור כל אחד מבני הזוג, מהם החששות והציפיות ההדדיים, והאם ניתן לקדם את הרעיון מתוך שמירה על הקשר הזוגי.

דרך הקשבה אמפתית ושאילת שאלות, נסייע להבהיר את המניעים, למפות צרכים וגבולות, ולהעריך האם הזמן מתאים לצעד כזה. ביחד נבחן דרכי פעולה אפשריות וניתן כלים יישומיים להתנהלות.

המפגשים מאפשרים לזוגות לקדם את השיח בכיוון מושכל ואחראי, תוך שמירה על הקשר ומניעת פגיעה הדדית. יחד נבחן את הדרך הטובה ביותר עבורכם.

ייעוץ זוגי פוליאמוריה ויחסים פתוחים

האם יחסים פתוחים בכלל מתאימים לי?

קשב עצמי ובירור צרכים אישיים

לפני שאת.ה פונה לבן/בת הזוג שלך, עצור לרגע ושאל את עצמך - מהי הסיבה האמיתית שמניעה אותך לחשוב על צעד כזה? האם יש לך ציפיות ברורות לגבי מה שהשינוי הזה יביא לחייך? האם אתה מוכן להשלכות ארוכות הטווח של מהלך שכזה?

אנו ממליצים מאוד שתיקח את הזמן הדרוש לך לחקור את עצמך לעומק. כתוב יומן, דבר עם חבר קרוב, התייעץ עם מטפל. וכאשר תרגיש שהתשובות שלך ברורות ואתה מוכן, פנה לבן/בת הזוג שלך בשיחה כנה ופתוחה.

אנחנו פה כדי ללוות ולייעץ לך בתהליך חשוב זה.

יחסים פתוחים טיפול זוגי
  • מה זה א-מונוגמיה אתית?
    א-מונוגמיה אתית היא מבנה יחסים שבו כל המעורבים מסכימים לקיים מערכות יחסים רומנטיות או מיניות מרובות, תוך כנות ותקשורת פתוחה.
  • מה ההבדל בין א-מונוגמיה אתית לפוליאמוריה?
    פוליאמוריה היא צורה אחת של א-מונוגמיה אתית, שהיא מונח כולל לסוגים שונים של מערכות יחסים לא-מונוגמיות בהסכמה.
  • האם א-מונוגמיה אתית היא לא מוסרית?
    לא, א-מונוגמיה אתית אינה בלתי מוסרית. זוהי מערכת יחסים בהסכמה ומכבדת שכוללת תקשורת פתוחה וכנות.
  • האם יש כללים כשמדובר בא-מונוגמיה אתית?
    אין "כללים" קבועים כשמדובר בא-מונוגמיה אתית. במקום זאת, האנשים המעורבים במערכת היחסים יקבעו הסכמות לגבי מה יהיה אופי הקשר ביניהם.
  • האם אנשים בא-מונוגמיה אתית יכולים לחוש קנאה?
    כן, אנשים בא-מונוגמיה אתית יכולים לחוש קנאה כמו כל אחד ואחת. עם זאת, הם מחויבים ומוכנים לתקשורת פתוחה וכנות, מה שיכול לעזור להם להתמודד עם רגשות אלה.
  • האם א-מונוגמיה אתית מקובלת בחברה?
    החברה לימדה אותנו לרוב שיש מבנה קבוע לאופן שבו יחסים צריכים לעבוד, ומה נחשב לקביל ובלתי קביל. החברה והתקשורת בדרך כלל מציגים יחסים מונוגמיים כנורמה ומשהו שכולם צריכים לשאוף אליו, ורבים אינם מודעים שיש אופציות אחרות. עם זאת, א-מונוגמיה אתית הופכת למקובלת ומובנת יותר.
  • איך אפשר להעלות את נושא הא-מונוגמיה האתית עם בן/בת זוג?
    חשוב לבדוק האם העניין בא-מונוגמיה אתית משותף והאם את/ה ובן/בת הזוג מוכנים לסוג כזה של מערכת יחסים. תקשורת היא מפתח, וחשוב לגשת לשיחה בעדינות ובטוב לב. אנחנו יכולים לעזור בהכנה לשיחה הזו.
  • האם יכולים להיות גבולות במערכת יחסים לא מונוגמית?
    כן, יכולים להיות ואפילו חשוב שיהיו גבולות במערכת יחסים לא-מונוגמית. האנשים המעורבים במערכת היחסים יקבעו הסכמות לגבי אופי הקשר ביניהם.
  • האם א-מונוגמיה אתית זה סוג אחר של בגידה?
    לא, א-מונוגמיה אתית אינה בגידה. בגידה פירושה להפר את כללי מערכת היחסים המונוגמית, בעוד א-מונוגמיה אתית כוללת מערכות יחסים של הסכמות מכבדות עם תקשורת פתוחה וכנות.
  • האם א-מונוגמיה אתית יכולה לעבוד עבור כולם?
    א-מונוגמיה אתית אינה מתאימה לכולם, וחשוב לשקול אם זו הדרך הנכונה עבורך ובן/בת זוגך. ייתכן שאחד מהצדדים ירצה לחזור למונוגמיה בעוד האחר ירצה להישאר בא-מונוגמיה. הבדלים אלה יכולים לעיתים להביא לסיום הקשר, כמו חילוקי דעות אחרים שאינם קשורים למבנה הזוגיות. נוכל לעזור לכם לבחון יחד דרכים שיתאימו לכם כזוג ויחידים.

לקריאה נוספת - מאמרים בנושא א-מונוגמיה 

bottom of page