אז מצאתם אהבה, מזל טוב! הפרפרים בבטן משגעים אתכם, כל שיר ברדיו מדבר אליכם, והעתיד נראה ורוד מתמיד. אבל בין הנשיקות הלוהטות והדייטים הרומנטיים, חשוב לעצור לרגע ולשאול: איך לוקחים את כל הטוב הזה ובונים ממנו זוגיות אמיתית, כזאת שמחזיקה מעמד גם אחרי שההורמונים נרגעים?
כי בואו נהיה כנים, אהבה זה לא תמיד מספיק. היא יכולה להיות הניצוץ הראשוני, אבל כדי שהאש תמשיך לבעור צריך יותר מזה. צריך לבנות יסודות חזקים, להשקיע בתקשורת, ולפתח יכולת להתמודד עם האתגרים שחיי הזוגיות מזמנים.
אז בלי חפירות מיותרות, הנה שני דברים קריטיים שיעזרו לכם להפוך מ"זוג טרי ומאוהב" ל"זוג חזק ומגובש":
1. לדבר, אבל באמת:
תקשורת זה לא סתם לדבר על מה אוכלים בערב או מי מוריד את הזבל. תקשורת אמיתית דורשת אומץ, פתיחות ויכולת להיות פגיע. זה לשתף אחד את השנייה בחלומות, בחששות, ברצונות הנסתרים - גם כשהם לא תמיד יפים או קלים לעיכול.
דוגמה מהחיים:
זוכרים את הזוג ההוא מהסדרה האחרונה שראיתם? אלו שתמיד נראו מושלמים על המסך, עד שהתברר שהם כבר שנים לא באמת מדברים אחד עם השנייה? הם עשו חיי זוגיות מושלמים לפחות פעמיים בשבוע באינסטגרם, אבל בבית הם היו יותר שותפים לדירה מאשר שותפים לחיים. אל תהיו כמוהם!
טיפ קטן ממני:
קבעו לכם "זמן זוגיות" קבוע בשבוע, בלי טלפונים, בלי נטפליקס, ובלי הסחות דעת. השתמשו בזמן הזה כדי לדבר על הדברים החשובים באמת, להקשיב אחד לשנייה (כן, להקשיב באמת!), ולחזק את החיבור הרגשי.
2. גבולות זה סקסי:
כן, כן, קראתם נכון. גבולות זה לא אויב של הרומנטיקה, אלא דווקא הבסיס לזוגיות בריאה ومאוזנת. גבולות עוזרים לנו להגדיר את הצרכים שלנו, לשמור על המרחב האישי שלנו, ולמנוע טשטוש שעלול להוביל לתסכולים ומריבות.
דוגמה מהחיים:
דמיינו זוג שחולק הכל - חשבון בנק משותף, סיסמאות לרשתות החברתיות, ואפילו מברשת שיניים. נשמע רומנטי? אולי בהתחלה. אבל בטווח הארוך, חוסר בגבולות עלול ליצור תחושה של מחנק, איבוד זהות, ואפילו חוסר אמון.
טיפ קטן ממני:
דברו בפתיחות על הדברים שחשובים לכם בזוגיות - זמן איכות עם חברים, תחביבים נפרדים, או אפילו סתם זמן לבד. אל תפחדו להציב גבולות ברורים ולעמוד עליהם.
מלחמות מגבת וריבים על השלט: איך לא להרוג אחד את השני בדרך לאושר?
אז דיברנו על תקשורת, דיברנו על גבולות, ועכשיו הגיע הזמן להתמודד עם הפיל (הורוד, עם החדק) שבחדר: קונפליקטים.
כן, כן, גם בזוגיות הכי אוהבת ותומכת יהיו ריבים וחילוקי דעות. זה טבעי, זה אנושי, וזה בהחלט לא אומר שאתם בדרך לפרידה.
ההבדל בין ריב הרסני לריב "בריא" (כן, גם לריבים יש סוגים!) הוא ביכולת שלכם לנהל את הקונפליקט בצורה מכבדת ובונה.
במקום לצאת למלחמה על מי שכח להוריד את הזבל (שוב!), נסו את הגישה הבוגרת (והרבה יותר סקסית!):
הקשיבו במטרה להבין: כשהפרטנר שלכם כועס, אל תתפרצו לדבריו או תנסו "לנצח" בוויכוח. הקשיבו באמת למה יש לו להגיד, נסו להבין את נקודת מבטו, וגם אם אתם לא מסכימים איתה - הראו אמפתיה.
דברו על הרגשות שלכם: במקום להאשים ("תמיד אתה עושה את זה!"), נסו לשתף איך ההתנהגות של הצד השני גורמת לכם להרגיש ("אני מרגישה שלא מתחשבים בי כשאני מבקשת עזרה בבית").
חפשו פתרונות משותפים: זכרו, אתם צוות. במקום להילחם אחד בשני, נסו למצוא יחד פתרונות שיעבדו לשניכם.
יותר מ"אני ואתה": בונים עולם משותף (עם חברים, תחביבים וסיבה לצאת מהבית)
אז דיברנו על תקשורת, גבולות, ואפילו על הצדדים הפחות זוהרים של האהבה (כן, ריבים). עכשיו בואו נדבר על איך בונים עולם משותף בלי לאבד את עצמכם בדרך.
כי זוגיות בריאה וחזקה היא לא רק שני אנשים שמסתכלים אחד על השנייה 24/7. זה ליצור מרחב שבו שניכם יכולים לצמוח, להתפתח, וליהנות גם מדברים שנמצאים מחוץ לבועה הזוגית.
הנה כמה טיפים לבניית עולם משותף שלא יסגור עליכם:
מצא את שבט שלך (ביחד!): חברים משותפים הם לא רק אנשים שאפשר לצאת איתם לבירה בערב. הם מערכת תמיכה, מקור לצחוק ושיגעון, ותזכורת מתמדת שיש חיים גם מחוץ לזוגיות. אז תפתחו את הדלת (וגם את הלב) לאנשים שאתם אוהבים, ותבנו יחד מעגל חברתי תומך ומפרה.
תחביבים נפרדים הם לא איום קיומי: כן, כיף לבלות ביחד, אבל חשוב לשמור גם על תחומי עניין אישיים. זה יכול להיות כל דבר - ספורט, אמנות, התנדבות, איסוף בולים - העיקר שזה יעשה לכם טוב על הלב וימלא אתכם באנרגיה. תחשבו על זה ככה: כשהסוללות שלכם מלאות, יש לכם יותר מה לתת לזוגיות.
צאו מהבית!: שגרה זה חשוב, אבל יותר מדי שגרה זה מתכון בטוח לשעמום. אז תצאו מהבית, תחקרו מקומות חדשים, ותנסו דברים שמעולם לא עשיתם. זה יכניס לכם אנרגיות חדשות לזוגיות, יעזור לכם לגלות אחד על השנייה דברים חדשים (גם אחרי שנים יחד!), ויצור לכם זיכרונות משותפים שיהיו שווים יותר מכל תמונה באינסטגרם.
סקס, שקר וכנות רדיקלית: דברים שאף אחד לא מספר לכם על זוגיות
טוב, דיברנו על הכל, אבל באמת על הכל? בואו נרדם לרגע לעומק הדברים ולתכל'ס של עולם הזוגיות, הדברים שלא תמיד מדברים עליהם אבל הם קריטיים לא פחות מכל "טיפ מומחה" או ציטוט אינסטגרם מעורר השראה.
1. סקס: לא הכל תמיד ורוד (ובטוח לא בכל יום חמישי)
בואו נהיה כנים לרגע - סקס הוא חלק חשוב מזוגיות. אבל מה קורה כשהוא הופך לשגרה משעממת, כשיש פערים ברצונות, או כשחיים שלמים נכנסים לתמונה (עבודה, ילדים, משכנתא, ההורים שלו ביום שלישי)?
זכרו: סקס טוב מתחיל הרבה לפני שמגיעים לחדר המיטה. זה תקשורת פתוחה על רצונות ופנטזיות, זה למצוא יחד את הניצוץ, ולא לפחד לנסות דברים חדשים. וזה גם לדעת שיש תקופות פחות "לוהטות", ושזה בסדר גמרי.
2. שקרים קטנים, צרות גדולות:
לכולנו יש את השקרים הקטנים שלנו - "לא, השמלה הזאת לא משמינה אותך", "ברור שזכרתי שזה יום ההולדת של אמא שלך". אבל זכרו, אמון הוא הבסיס לכל קשר בריא, וכל שקר, קטן כשהוא יהיה, עלול לסדוק את היסודות.
3. כנות רדיקלית: הדרך לקשר אמיץ באמת?
כן, אנחנו יודעים - כנות זה חשוב. אבל מה קורה כשהיא כבר גובלת בבוטות? האם באמת צריך לשתף את הפרטנר שלנו בכל מחשבה שחולפת לנו בראש, גם אם היא פוגענית, מעליבה או סתם לא נחוצה?
כנות רדיקלית דורשת רגישות, חמלה, ויכולת להבחין בין אמת לבין דעה. לפעמים, שמירה קטנה על הלב של הצד השני (בלי להיכנס לשקרים!) היא יותר חשובה מאשר להגיד את כל ההההכלללל.
אהבה, ריבים ותחביבים: המדריך השלם (אבל באמת!) לזוגיות צעירה
אז יצאתם למסע המרגש שנקרא זוגיות? מזל טוב! האהבה היא רק ההתחלה, ועכשיו הגיע הזמן לבנות יסודות חזקים שיעזרו לכם לצלוח את כל האתגרים שמגיעים עם החיים המשותפים.
במאמר זה ניסינו להביא לכם את כל הדברים שלא תמיד מדברים עליהם בפרסומות לזוגיות מושלמת:
תקשורת זה לא רק לדבר, זה להקשיב, לשתף, ולפתוח את הלב (גם כשהוא קצת מלוכלך).
גבולות זה סקסי! הגדירו את הצרכים שלכם ושמרו על המרחב האישי שלכם כדי למנוע חיכוכים מיותרים.
לריב זה אנושי, אבל לריב בצורה בוגרת ומכבדת - זה אמנות. למדו להקשיב, לשתף ברגשות ולחפש פתרונות משותפים.
בנו עולם משותף שלא יסגור עליכם. חברים משותפים, תחביבים נפרדים ויציאה מהשגרה יעזרו לכם לשמור על הניצוץ ועל הזהות האישית שלכם.
סקס זה כיף, אבל זה גם דורש עבודה. תקשורת פתוחה, נכונות להתנסות והבנה שגם תקופות "יבשות" הן חלק מהחיים יכולים לעשות את ההבדל.
שקרים, אפילו קטנים, עלולים לערער את האמון. היו כנים אחד עם השנייה, אבל תזכרו שגם לכנות יש גבולות.
כנות רדיקלית לא תמיד מתאימה. לפעמים, שמירה קטנה על הלב של הפרטנר היא יותר חשובה מאשר להגיד את כל הכל.
שלום חברים, שמי יעל סמואל. אני כאן כדי להפיץ את הבשורה לנזקקים. הייתי בדיכאון כשאשתי עזבה אותי בשביל גבר אחר, כי נאלצתי להפסיק לעבוד כי חליתי בסרטן והייתי שבור. היא לקחה את הבת היחידה שלי אז האופציה היחידה שלי הייתה למות, ניסיתי להתקשר אליה אבל היא התעלמה ממני, שלחתי לה סמס ופתאום היא ענתה לי ואמרה שאני לא מתקשרת או מסמסת לה יותר אז אחת יום אני אצור קשר עם חבר שלי בפייסבוק והסברתי לו הכל והוא אמר לי שהיו לו את אותן בעיות בעבר, הוא הכיר לי לחש קסם שנקרא דוקטור אפטה, הוא שלח לי את המייל האישי שלו ויצרתי איתו קשר דרך [ drapata4@gmail.com] והוא ענה לי מהר הסברתי לו את הבעיות שלי והוא אמר לי אל תדאג…